Këtë të premte të 1 dhjetorit u zhvillua simpoziumi dedikuar neurokirurgjisë pediatrike.

Takimi, i organizuar nga ACIBADEM nisi rreth orës 10:00 në ambientet e QSUT, në sallën William A. Johnson, Auditorium Galileo Galilei.

Në këtë mbledhje dedikuar shkencës, fjalën e patën dy lektorë të mirënjohur Prof. Dr. Memet Ozek – Shefi i Departamentit te Neurokirurgjisë Pediatrike na Spitalin Acibadem Altunizade, si dhe Prof. Dr. Artur Xhumari – Shefi i Departamentit të Neurokirurgjisë së QSUT, por nuk munguan as personalitete të tjera të specializuar në fushat e ndërlidhura me tematikën.

Në takim u fol për trajtimin e e rasteve si:

-Paralizë cerebrale

– Spina bifida,

– Spasticitet,

– Tumoret e trurit pediatrik,

– Tumoret e shtylles kurrizore

– Identifikimin, diagnostikimin dhe trajtimin e rasteve pediatrike.

 

Shendeti.com.al

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re