«Në Mars do të shohim dritën». Matteo Bassetti, drejtori i sëmundjeve infektive në spitalin San Martino në Genova, është i bindur për këtë. Specialisti i sëmundjes infektive dha disa mendime mbi përparimin e fushatës anti vaksinimit kundër Covid :

“Kurrë nuk kemi ndalur së shqetësuari – filloi ai – duhet të jemi të durueshëm për 5 javët e ardhshme dhe ndoshta në fund të marsit do të shohim dritën; me rritjen e vaksinave, duhet të fillojmë të shohim zbritjen ». Një qëllim, ai i rënies së infeksioneve të koronavirusit, i cili mund të lejojë – sipas specialistit të sëmundjes infektive – një rikthim gradual në një jetë normale.

“Shpresoj se ndryshimi i qeverisë do të sjellë një ndryshim të ritmit në vaksinat,” vazhdoi ai, duke pasur parasysh se “sistemi shëndetësor ka qenë i zënë, por nuk ka qenë kështu në vaksinat. Evropa rrezikon të humbasë në përballjen me SHBA dhe ka përgjegjësi në Itali dhe në Evropë », kështu që Bassetti.


Previous articleTkurren udhetimet, vetem nje fluturim drejt Italise