Pse është e rëndësishme të rregulloni shëndetin tuaj ne cdo aspekt dhe të mos i përmbaheni vetëm të ushqyerit?

Sepse ushqimi është vetëm një kokërr kripë.

Ushqimi i duhur është i rëndësishëm, është i domosdoshëm. Por nuk mjafton të ushqehesh mirë.
Shumë njerëz janë të sëmurë dhe hanë mirë, shumë mirë.

Sot, në vend të kësaj, veçanërisht me përhapjen e vazhdueshme të “nutritionistëve”, që janë më shumë se pacientë, vazhdojmë të dëgjojmë këshilla ushqyese dhe formula magjike për të kuruar çdo sëmundje, sikur ushqimi të ishte një ilaç.

Por nuk eshte keshtu!
Ushqimi i duhur është një bisedë individuale, por shëndeti varet edhe nga marrëdhënia mendje-trup dhe nga mjedisi në të cilin jetoni. Nga lloji i jetës që jetojmë që ndikon në gjumin dhe në zorrët.

Ne ende flasim shumë pak për emocionet.
A e dini, për shembull, sa dëm mund të shkaktojë stresi?
A e dini sa simptoma mund të shkaktojë?
Le të japim disa shembuj:
– dhimbje koke
– cistet dhe infeksionet
– uljen e mbrojtjes imune
– humbja e forcës
– dobësi
– këmbë të lodhura
– ndjeheni i lodhur
– energji e ulët fizike dhe mendore
– takikardi
– nervozizëm

 

 

– bruksizem
– luhatje humori
– humbja e përqendrimit
– humbje e oreksit
– Renia e flokeve
– herpes
– Dermatiti
– kruarje
– psoriasis
– malinjitet

– ënjtje abdominale
– kapsllek dhe/ose diarre
– pagjumësi
– makthe
– përgjumje e ditës
– humbja e libidos
– ngrënia e tepert

– takikardi
– prirje për të pirë më shumë duhan
– prirje për të pirë alkool
– të përziera
– meteorizëm etj.
…..

Varet nga ju që të kuptoni nëse duhet të trajtoni simptomat tuaja apo të ndërhyni në shkakun e simptomave tuaja
Ah, një gjë. Kini shumë kujdes edhe me dietat. Ndjekja e një diete që ndryshon shumë zakonet tuaja dhe ju çon në shumë sakrifica, rrit stresin.

Prandaj nuk zgjat.
Mendoni nëse doni të gjeni shëndet dhe jo sëmundje.
PS: Stresi kronik nuk ka të bëjë fare me ata që thonë “jam i stresuar” por shpeshhere më tepër me ata që thonë “por nuk ndihem i stresuar!” “”.
Është një problem i pavetëdijshëm, karakteristik, si pasojë e stilit të tërbuar të jetesës që ne i nënshtrohemi.

Ne jemi pasojë e mjedisit ku jetojmë.
Për këtë arsye, përpara se të mendoni të ndryshoni dietën tuaj dhe t’u përmbaheni mënyrave të dietës, është e rëndësishme të përshtatni stilin e jetës në nivel global dhe mjekësor. Sepse diagnoza është gjëja më e rëndësishme, ndërsa terapitë janë edhe jo mjekësore.

/shkollaeshendetit.com