Një lëkundje tërmeti është regjistruar në orët e para të mëngjesit të ditës së sotme, e cila është ndjerë kryesisht në jug të vendit.  Magnituda e tërmetit ishte 3.6 e shkallës Rihter, ndërsa epiqedendra është zhvendosur 17 km larg Corovodës dhe 33 km larg Korcës.

Lëkundja kishte 0 thellësi, gjë që mund të ketë bërë ndjeshmërinë më të lartë. Lëkundja u raportua në orën 06:23 të mëngjesit, ndërsa nuk janë raportuar dëme materiale.