Skip to content

Muzika promovon shërimin

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Pacientët që kanë pësuar një goditje në tru shërohen më shpejt nëse dëgjojnë muzikë në fillim të rehabilitimit. Kjo përmirëson shanset e rikuperimit. Kujtesa verbale dhe aftësia për t’u përqëndruar shërohen më shpejt te pacientët që dëgjojnë muzikë për disa orë në ditë. Përveç kësaj, pacientët janë në një gjendje pozitive mendore dhe kanë më pak gjasa të jenë në depresion ose konfuz. Lloji i muzikës nuk ka rëndësi, nëse është muzikë pop, klasike, xhaz apo edhe popullore.

Burimi: Gesundheit-aktuell.de / Përshtati në shqip: Marsida Bregasi

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë