Popullata e besimit islam do të trefishohet deri në vitin 2050 në disa shtete të Europës, kurse në disa të tjera nuk do të ndryshojë, ka bërë të ditur qendra hulumtuese Pew në Washington.
Sipas raportit, myslimanët në Gjermani  – që aktualisht përbëjnë 6.1 për qind të popullsisë – do të rriten deri në 19.7 për qind më 2050, gjithnjë nëse migracioni i madh vazhdon.
Kurse, në të njëjtin skenar, popullsia në Poloni gati se nuk do të pësonte fare ndryshime, ngase rritja e popullsisë myslimane pritet të jetë me vetëm 0.1 për qind.
Edhe nëse Europa do të mbyllte kufijtë për refugjatët, sërish myslimanët do të rriten gjatë viteve në vazhdim, kryesisht për shkak të numrit më të madh të lindjeve dhe moshës më të ulët të përgjithshme.
Sipas të dhënave, myslimanët përbëjnë 4.9 për qind të banorëve të Europës me rreth 25 milionë njerëz në 30 shtete, rritje e madhe prej 19.5 sa ishin më 2010.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re