Home SHQIPERIA Nafta ulet sërish, bie lehtë edhe çmimi i benzinës

Nafta ulet sërish, bie lehtë edhe çmimi i benzinës

0
Nafta ulet sërish, bie lehtë edhe çmimi i benzinës

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Bordi i Transparencës vendosi te ule serish cmimin e tregtimit te naftes ne vendin tone.

 

Ne mbledhjen  e kesaj te enjteje, Bordi vendosi qe nafta te shitet me 235 leke per liter, ose 8 leke per liter me pak ne raport me nje dite me pare.

 

Kjo eshte ulja e e trete ne 72 oret e fundit.

Veteme nje dite me pare Bordi e kishte ulur çmimin nga 252 leke/litri ne 243 leke/litri.

 

Nderkohe edhe cmimi i benzines ka pesuar ulje, ndonese ajo eshte thuajse e paperfillishme me vetem2 leke per liter.

 

✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 235 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 223 lekë/litër.✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 227 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 215 ekë/litër.✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 81 lekë/litri dhe i shitjes me shumicë 69 Lekë /litri.

Nderhyrjet e Bordit ne cmime vijne edhe si pasoje  epresionit publik dhe mediatik duke qene se cmimi ne bursa i naftes ka rene ndjeshem gjate diteve te fundit.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë