Ka ndërruar jetë sot në Romë, në moshën nëntëdhjetë vjeçare, aktorja italiane Sandra Milo . Në karrierën e saj kinematografike, gjatë gjashtëdhjetë viteve të fundit, ajo ka bashkëpunuar me regjisorë kryesorë, si Roberto Rossellini, Federico Fellini, Luigi Giamba dhe Dino Rizzi .

Performanca e saj më e njohur ishte, pa dyshim, në filmin 8½ të Felinit që fitoi Oscar. Sipas asaj që kishte deklaruar vetë, për disa vite ka mbajtur një lidhje me regjisorin e njohur italian të “Jeta e ëmbël”. Në vitet tetëdhjetë ai prezantoi një seri emisionesh në televizionin publik italian Rai dhe mori pjesë në nisma dhe konferenca të partisë socialiste të Bettino Craxi.

Morta Sandra Milo, musa di Fellini. Ha accompagnato generazioni di italiani: L’attrice si è spenta a 90 anni nella sua abitazione e tra l’affetto dei suo cari come aveva richiesto https://t.co/ien38N7n8x

— Fisco24 (@fisco24_info) January 29, 2024

Në moshën tetëdhjetë e shtatë vjeç, ajo kishte marrë çmimin e filmit italian David, për kursin e përgjithshëm në fushën e artit. Siç shkruan shtypi, “ajo ishte pa dyshim një nga aktoret më të njohura italiane”.

“E doja shumë Marcello Mastroiannin, por pa tërheqjen që ndjenin kaq shumë gra për një burrë kaq të pashëm dhe simpatik. Marcello ishte më i lehtë, Federico kishte më shumë thellësi, por, në një farë mënyre, sikur njëri e plotësonte tjetrin, sikur njëri kishte tiparet, karakteristikat që i mungonin tjetrit”, kishte thënë Sandra Milo./

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re