Ndahet nga jeta piktori i njohur korçar, Sotiraq Xega

2ac49681-c573-440e-9717-00e3e93d25a1.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Ndahet nga jeta në moshën 76 vjeçare piktori i njohur korçar Sotiraq Xega.

 

Padyshim një prej piktorëve më të mirë të peizazhit. Sotiraq Xega ka me shume se 35 ekspozita vetjake, pjesa më e madhe e punimeve të tij janë në gjininë e peizazhit. Drenovari Sotiraq Xega kohët e fundit ekspozitat e tij i ka çelur në natyrë pasi ja kishin ndaluar të bënte një gjë të tillë në mjedise ku ekspozonin dhe piktorë të tjerë.

 

Ekspozita e fundit e Xeges ka qenë ajo e manave të Drenovës, ekspozitë të cilën e paraqiti për miqtë kryesisht, në një prej rrugicave të fshatit të njohur turistik. Përpos ekspozitave të shumta që e kanë bërë Xegën një prej mjeshtërve të peizazhit, emri i tij lidhet edhe me piktura të vjedhura të piktorit të madh Vangjush Mio,piktura që u zhduken nga galeria e arteve të Korçës.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë