Almira Xhembulla, zv/ministre e mjedisit tha në emisionin E-ZONE se ndalimi i prodhimit, tregtimit dhe përdorimit të qesëve plastike këtë herë është një rrugë pa kthim pas. Ndonëse qeveria ka nisur disa herë fushata për këtë qëllim ato nuk janë konkretizuar, por për minsitrinë e mjedisit tashmë ligji është I qartë dhe parashikon penalitete deri në rovokim të lejës së biznesit.

“Ne e konisderojmë një sfidë aplikimin e këtij ligji. Sigurisht në këtë fazë të parë nuk duam të jemi penalizues, pasi po ërkojmë ndërgjegjësimin edhe të qytetarëve por edhe të biznesve, por ligji parashikon penalitete të forta, me gjoba e nga 500 mijë lekë deri në 1.5 milion lekë të reja. Shkohet madje deri në fazën e revokimit të licencës për subjektet. Ndaj apeli është për të dyja palët si biznese dhe kosnumatorë të respektojnë ligjin dhe të mos I përdoprim më këto qese”– u shpreh Alimira Xhembulla në Vizion Plus.

Ndërkohë në këtë ditë të parë të zbatimit të këtij vendimi, në tregje situata mbetet po njësoj, ku tregtarët vijojën të prdorin qeset plastike. Ndërsa në supërmarkete tashmë një qese kushton 20-30 lekë, nga 5 lekë që ishte më parë.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re