Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Vendet anëtare të NATO-s kanë filluar të ofrojnë ndihmë urgjente për aleatin e prekur nga përmbytjet, Slloveninë, raporton Anadolia.

Në një bisedë telefonike me kryeministrin slloven Robert Golob, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg shprehu ngushëllimet dhe solidaritetin e fortë të NATO-s me Slloveninë.

“Unë mirëpres aleatët e NATO-s që shtojnë ofertat e mbështetjes, duke përfshirë helikopterët, urat modulare, ekskavatorët dhe ekspertizën inxhinierike,” tha Stoltenberg.

Përmbytjet e rënda gjatë fundjavës goditën dy të tretat e Sllovenisë, duke lënë të vdekur të paktën gjashtë persona dhe duke lënë qindra të pastrehë.

Me kërkesën e Sllovenisë për ndihmë nëpërmjet Qendrës së Koordinimit të Reagimit ndaj Fatkeqësive Euro-Atlantike të NATO-s (EADRÇ), Spanja ofroi një helikopter të rëndë CH-47 me deri në 25 personel, duke përfshirë ekuipazhin dhe personelin mbështetës.

Aleatët e NATO-s ofrojnë mbështetje përmes Bashkimit Evropian dhe dypalësh. Bullgaria, Kroacia, Gjermania dhe Franca gjithashtu ofruan mbështetje.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë dërguar gjithashtu personel përkatës në Lubjanë për të vlerësuar situatën dhe për të përcaktuar nevojat urgjente humanitare.

Përmbytjet në Slloveni konsiderohen si fatkeqësia më e madhe nëtyrorë në tre dekada në këtë vend.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re