Shoqata e ndërtuesve të Shqipërise ka reaguar pas tërmetit të 26 nëntorit, duke shprehur dhimbjen dhe solidaritetin për të gjithë personat e prekur  nga kjo tragjedi.

Ndërtuesit konstatojnë se pavarësisht forcës shkatërrimtare të tërmetit ndërtimet e bëra pas vitit 1990 i rezistuan lëkundjeve.

Në asnjë rast strukturat bazike të ndërtimeve nuk janë kolapsuar, por ka patur vetëm dëme në muret e brendshme dhe rifiniturat plotësuese.

Nisur nga ky konstatim, shoqata e ndërtuesve  mendon se është domosdoshmeri hartimi i normave teknike që aktualisht mungojne në kushtet e veprimeve sizmike.

Ndërtuesit janë të mendimit se është imediate të plotesohet legjislacioni dhe të krijohen struktura të posaçme per kontrollin e punimeve që nga faza e marrjes së lejes e deri në vënien në shfrytëzim të objektit, gjë që për ndërtimet private mungon.

Shoqata e ndërtuesve perfundon reagimin e saj duke thënë se shprehet e gatshme që së bashku me qeverinë dhe parlamentin të ofroje asistencen e saj per ndryshimet ligjore për të patur më shume ndërtime cilësore dhe sa më të sigurta.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re