Eftimi Mitrevski

Në kohën kur po zhvillohen Censi i Popullsisë dhe Banesave, ku qytetarët do të pyeten dhe për përkatësinë etnike, në Pustec ka mbërritur ambasadori i Bullgarisë. Kjo vizitë është parë si ndërhyrje dhe një formë presioni nga nënkryetari i Aleancës Maqedonase për Integrim, Eftim Mitrevski.

Mitrevski shprehet se nuk është normale që të ndërhyhet në këtë formë në punët e brendshme.

Sipas tij, “në asnjë dokument të shtetit shqiptar nuk figurojnë bullgarë dhe vizita e ambasadorit është krejtësisht e gabuar.”

“Është krejtësisht jo normale, është ndërhyrje ne punët e brendshme te këtij shteti, si vizita e ambasadorit bullgar, ashtu edhe vizita e zv.presidentes se Bullgarisë që erdhi para 4-5 ditësh. Ajo duhej përzënë nga Shqipëria, duhet t’i jepej ultimatum, që ta linte shtetin shqiptar dhe të dilte jashtë kufirit.

Si e lejon shteti shqiptar që personalitete te tilla, tani në kohën e Censusit te vijnë te ushtrojnë propagande. Ne jemi qytetare shqiptare, ne po mbushim mot 100 vjet qe ky shtet shqiptar na ka njohur me institucione. Ne asnjë dokument te shtetit shqiptar nuk figurojnë bullgare dhe vizita e ambasadorit bullgar është krejtësisht e gabuar.

Ky është presion. Ardhja e zv.presidentes bullgare vizita e ambasadorit edhe te disa emisarëve qe vijnë ne bashkinë tone, është presion qe iu behet qytetarëve shqiptare me identitet maqedonas.

Po është e vërtete qe eshët ngritur ne Pustec flamuri bullgar. Kjo ka ndodhur ne gusht, ne festen e pagëzimit.  Bullgaret kane shpërdorë libra, kalendarë ne mes të vitit, një Zot e merr vesh.

Por ne si qytetare të shtetit shqiptar, me identitet maqedonas kërkojmë mbrojtje nga shteti shqiptar. Shteti shqiptar duhet ti dale Zot dhe te thotë qe këta janë taksapagues, qe këta i kemi njohur institucionalit si maqedonas dhe janë qytetare te këtij shteti.

Ky shtet ka organizuar me se miri një Census, për te gjithë qytetaret ne Shqipëri për te ditur efektin e reformave qe zhvillohen ne territorin e Shqipërisë dhe eshët keq te keqpërdoren komunitetet dhe bashkësitë etnike ne ketë shtet.”, tha Mitrevski.

Në përgjigje të kësaj akuze ka reaguar menjëherë edhe vetë ambasadori bullgar, Ivaylo Kirov, i cili jashtë kamerave lidhur me donacionet e sjella në spitalin e Pustecit, tha se nuk kanë lidhje me zhvillimin e Censit. Sipas tij, Bullgaria nuk lufton për numra në Pustec.

“Nuk duam të luftojmë me vëllezërit të Maqedonisë së Veriut”, mësohet të ketë thënë ai për gazetaren e News24.

Më tej ka shtuar se nuk janë të shqetësuar për censin por duhet të ndryshojnë mënyrën sesi njerzit mendojnë për Bullgarinë.

Ivaylo Kirov ishte këtë të mërkurë në Pustec në qëndrën shëndetësore ku u bë donacion nga Bullgaria për të dy qendrat e bashkisë së Pustecit.

Ivaylo Kirov

 

“”

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re