Skip to content

“Ndiq udhëzimet e mia dhe mbaron punë shpejt”, i tha avokati… Burri bëri të kundërtën

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

“Sa ditë do të duhen? Ka kaluar një vit tani…”, foli Mohan me një ton të zemëruar me avokatin e tij.

Avokati u përgjigj: “Zoti Mohan, një rast i tillë merr kohë. Ju nuk jeni gati të ndiqni udhëzimet e mia gjithsesi… përndryshe ju dhe gruaja juaj Sudha do të divorcoheshit në çast.”

Mohan pyeti, “Çfarë po nënkuptoni? Ju dëshironi të provoni se Sudha është pa karakter, në gjykatë? Të bëj akuza të rreme dhe të pista kundër saj… Ndërsa ajo është një grua me karakter. Jam dakord që ka disa mangësi të natyrës së saj, por tani a mundem të injoroj gjërat e saj të mira?”

Avokati u përgjigj: “Duhen bërë të gjitha këto përpjekje. Përndryshe, kush divorcohet nga mosmarrëveshjet e vogla familjare…”

Mohan u përgjigj, “Duhet të bëj përpjekje… përpjekje që dëmton respektin e saj për veten? Ajo mund të bëjë pretendime të tilla edhe përmes avokatit të saj… atëherë të dy mund të vazhdoni të bëni para në kurrizin tonë…!

Edhe duke menduar për këtë më bën të urrej veten…

Por s’mund t’ju fajësoj juve për këtë? Është detyra juaj të fitoni çështjen tuaj me çdo mjet. Por të dy ne dhe familjet tona do të duhet të përballemi me pasoja…

Më është vrarë intelekti.. prandaj të dëgjova ty dhe familjarët e mi.. kur u grindëm…

Epo aq sa doja të divorcohesha… Nëse do të kisha bërë përpjekje të tilla për të shpëtuar martesën time, atëherë nuk do të më duhej të vija tek ju kështu… gjithë kohën…
Epo aq sa doja të divorcohesha… Nëse do të kisha bërë përpjekje të tilla për të shpëtuar martesën time, atëherë nuk do të më duhej të vija tek ju kështu… gjithë kohën…

Zotëri, ju lutem të nisni procesin e tërheqjes së padisë sime… Unë nuk dua më divorc…”

Avokati u përgjigj: “Zoti Mohan, mos u zemëroni… Ajo që doja të thoja ishte se vetëm me pak përpjekje… do të mund ta merrni me lehtësi divorcin…”

Mohan tha, “Sot, kam kuptuar se përpjekjet do të jenë të suksesshme, por nëse vihen në drejtimin e duhur, kushtet mund të ndryshohen…

Nga sot, në vend që të përpiqem të bëj të gjitha përpjekjet e mia për t’u divorcuar… Unë do t’i bëj të gjitha këto përpjekje për të shpëtuar martesën time dhe familjen.

Kur Mohan doli nga dhoma e avokatit, Sudha qëndronte jashtë… E gjithë kjo bisedë e Mohanit dhe avokatit të tij u dëgjua nga Sudha.

Ajo e shikoi Mohanin me sy të përlotur dhe tha: “Mohan… Edhe unë dua ta shpëtoj këtë martesë… dua të jem me ty…”

Duke thënë këtë, ajo përqafoi Mohanin… Ndërsa të dy avokatët po qëndronin aty duke parë njëri-tjetrin…

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë