Presidenti 68-vjeçar i Këshillit Rajonal të Kalabrisë, Domenico Tallini, u arrêstua dhe u vendos në arrêst shtëpie nga Karabinierët e Catanzaro si pjesë e një operacioni kundër klanit ‘Ndrangheta të Grande-Aracri di Cutro.

Akuza është për konkurrencën e jashtme në organizatën mafioze dhe shkëmbimin politik elektoral të mafies. Operacioni u kodua “FarmaBusiness” dhe rezultoi në arrêstimin e 19 personave, përfshirë presidentin e këshillit rajonal.

Sipas hetuesve, marrëdhëniet e Domenico Tallini me klanin Grande Aracri do të kishin të bënin me krijimin e një kompanie, me bazë në Catanzaro, që synonte shpërndarjen me shumicë të produkteve medicinale përmes një rrjeti pikash shitjesh të përbërë nga farmacitë dhe parafarmacitë (19 në Kalabri , dy në Pulia dhe një në Emilia Romagna).

Tallini do të kishte siguruar mbështetje për bandën, veçanërisht në fazën fillestare të projektit dhe ndërhyrja e tij, sipas asaj që raportuan karabinierët, gjithashtu do të ishte reciproke me mbështetjen e bandës në zgjedhjet rajonale të nëntorit 2014.

Kontributi i Tallini, i zgjedhur nga Forza Itallia, do të kishte qenë vendimtar në favor të dhe të përshpejtojë procesin fillestar burokratik për të marrë autorizimet e nevojshme për krijimin e ndërmarrjes për shpërndarjen e ilaçeve. Më në fund, u konstatua roli i profesionistëve dhe sipërmarrësve në realizimin e programit të bandës.

/faxweb

loading...