Energjia juaj është shumë e çmuar për ta shpenzuar duke reaguar ndaj të gjitha gjërave që ju shqetësojnë, ju vetëm do të shterroni pozitivitetin tuaj që do t’ju pengojë të shihni të gjithë bukurinë dhe mirësinë që ekziston atje jashtë. Ti nuk do t’u pëlqesh të gjithë njerëzve, por mos u bëj merak, njerëzit nuk do të trajtojnë gjithmonë ashtu siç e meriton, e kjo nuk do të thotë që ti automatikisht duhet të zbresësh në nivelin e tyre; thjesht duke u larguar ju do ta shpëtosh veten nga vështirësia e përpjekjes për të “fituar” afeksionin e dikujt, veçanërisht nëse në fillim ata nuk e meritojnë atë.

Dhe mos reagimi nuk do të thotë që ti i pranon gjërat ashtu siç janë. Ti ke aftësinë ruash qetësinë dhe kontrollin dhe t’u thoni “JO” situatave dramatike sepse paqja është me rëndësi të madhe për ju. Ti nuk e ke të nevojshme që të ta thotë dikush që të ndjehesh e vlerësuar, nuk ke nevojë që njerëzit të të thonë se nuk je dhe aq e aftë dhe nuk ke nevojë për miq të rremë dhe marrëdhënie sipërfaqësorë.

Kjo është arsyeja pse duke mos reaguar, në të vërtetë ti po thua gjithçka që duhet thënë. Duke reaguar ndaj provokimeve të të tjerëve, ti po u jep atyre dritën e gjelbër që të sulen mbi ty, kështu që në vend që të përpiqesh të kontrollosh njerëzit e tjerë, përpiqu të kontrollosh veten, mendimet tuaja dhe veprimet tuaja.

Për më tepër, duke zgjedhur rrugën stoike të heshtjes dhe indiferencës, po dërgon një mesazh të fuqishëm që nuk do të tolerosh sjellje mosrespektuese të asnjë lloji.

Në fund të fundit, ndonjëherë është më mirë të ndryshosh rrënjësisht gjithçka në lidhje me jetën tënde sesa të prisësh që dikush të ndryshojë ose të përfundojë një rrugë të jetës me ty.

/shkollaesuksesit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re