Regjisori kontrovers Emir Kusturica ka pranuar një ofertë nga ministri rus i Mbrojtjes Sergei Shoigu për të marrë postin e drejtorit të përgjithshëm të Teatrit Qendror Akademik të Ushtrisë Ruse.

RIA-Novosti raporton se këtë e ka bërë të ditur vetë Ministria ruse. Vihet re se Shoigu ka zhvilluar një takim me Kusturicën dhe se në takim i ka dhënë një propozim, të cilin Kusturica e ka pranuar.

“Është një nder i madh për mua që të pranoj nga Sergei Shoigut që të bëhem drejtor i përgjithshëm i teatrit. Skena teatrore e ushtrisë ruse ka një histori dhe traditë të madhe”, ka thënë Kusturica.

Plani i tij është të kthejë filma si “Cranes Fly and His Life is a Miracle” në shfaqje.

Kusturica theksoi se do të përpiqet të “ruajë vlerat klasike, sepse ato po ndryshojnë shumë shpejt në botë”.

Kusturica e mori këtë vendim ndërsa bota po shikon se si do të zhvillohet konflikti midis Rusisë dhe Ukrainës.