Një nga drejtuesit e komunitetit QAnon nga Arizona, Jake Agnelli, është padyshim një nga figurat më gjurmëënëse të ndërhyrjes së dhunshme të mbështetësve të Presidentit Donald Trump në Kongres.

Anëtarët e këtij komuniteti besojnë se Presidenti Trump po zhvillon një luftë të fshehtë kundër një zinxhiri të fuqishëm pedofil satanist dhe kundër njerëzve të hardhucave, të cilët në fakt po drejtojnë botën.

Ai u shfaq të hënën në gjykatën federale në Phoenix.

Jacob Chansley, i njohur gjithashtu si Jake Angeli ose QAnon Shaman, kishte thirrje telefonike, sepse ai ishte në departamentin e karantinës në IEVP.

Chansley, i cili është nga Phoenix, u dorëzua te FBI kur u kthye nga Uashingtoni për fundjavën.

Ai akuzohet për hyrje të paligjshme në ndërtesë dhe sjellje të papërgjegjshme në tokën e Kapitolit.

Nëna e tij ishte në gjykatë të hënën kur ajo tha se ai nuk kishte ngrënë asgjë që nga e premtja, sepse ishte në një dietë organike.

“Ai sëmuret nëse nuk ha ushqim organik”, tha Martha Chansley.

Chansley thotë se djalit të tij në paraburgim, ku përfundoi pasi një turmë e inspiruar nga Donald Trump sulmoi ndërtesën e Kongresit në Uashington, nuk i është dhënë ushqim organik. “Epo, ai nuk ha”, shtoi ajo.

Ajo tha se djali i saj është patriot dhe personi më i butë që njeh.