Skip to content

Nëna e dy fëmijëve me probleme me shikimin, bamirësia e shqiptarëve bën mrekullinë për të

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Martila, jeton në Pogradec me bashkëshortin dy fëmijët. Një prej vogëlushëve është ende foshnje dhe shqetësimi më i madh që përshkron zemrën e kësaj nëne, është frika se një ditë, ajo s’do të mund të kujdeset dot për vogëlushët e saj.

 “Më ka dalë një problem me sytë,  vështirësi në të parë, kisha dhimbje të vazhdueshme. Shoh turbullt dhe sëmundja ishte e rrallë, njëri sy kërkon transplant, tjetri ndërhyrje. Unë frikë kam për veten, por më shumë për fëmijët, se nuk dua…. (qan) kur unë nuk jam e aftë për veten, si do të mundem t’u shërbej fëmijëve të mi. Meraku im më i madh janë ata, që ti rris, ti shoh duke qeshur. Unë do të jem e paaftë t’u shërbej atyre, i bie sikur të jenë jetimë me prindër gjallë.”

“Nuk i kam mundësitë t’i gjej paratë. Unë vetë kam probleme, i kam të dala të dyja këmbët, çaloj… po të jetë në dorën time ne nuk arrijmë, ime shoqe do të verbohet”-tregoi bashkëshorti i Martilës.

Fondacioni Firdeus s’mund të linte Martilën të humbte dritën e syve dhe dy fëmijë pa kujdesin e nënës. Kësisoj, “Firdeus” mori përsipër kostot e analizave e operimit edhe për këtë rast, për t’i plotësuar lutjet familjes nga Pogradeci.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë