Skip to content

“Nëse shikoni 600 vjet më parë, qëllimi i vetëm i mbretërve ishte të ruanin…”/ Thëniet më të Bukura të Diamandis

  • 16/06/2022

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Peter H. Diamandis është një sipërmarrës greko-amerikan me shumë para në bankë. Ai shkroi librat “Bollëk” dhe “Bold”.

Në këtë artikull kemi sjellë për lexuesit tanë një përmbledhje me thëniet më të bukura të tij. Në përfundim, siç e kërkon tradita, mos u largoni pa na thënë cilën pëlqyet më së shumti.

Nëse shikoni 600 vjet më parë, qëllimi i vetëm i mbretërve ishte të ruanin pasurinë e tyre brenda familjes.

Një ekspert është dikush që mund t’ju tregojë saktësisht se si diçka nuk mund të bëhet.

Ndërsa arsimi çmaterializohet, çmonetizohet dhe demokratizohet, çdo burrë, grua dhe fëmijë në planet do të jenë në gjendje të korrin përfitimet e dijes. Ne po shkojmë me shpejtësi drejt një bote të bollëkut të arsimit.

Në mesin e viteve ’90, mbi 50% e grave kanë një diplomë bachelor dhe master, krahasuar me rreth 35% dhe 30% përkatësisht, në vitin 1920.

Menaxhimi kolektiv do të ndërtojë kompani – jo vendimmarrje hierarkike.

Kompanitë kanë shumë ekspertë që bllokojnë inovacionin. Inovacioni i vërtetë vjen me të vërtetë nga të menduarit pingul.

Gjeni atë gjë për të cilën jeni të apasionuar, që do ta bënit ditën apo natën, pavarësisht nëse dikush ju paguan apo jo. Sepse nëse e keni atë, do të keni flori.

Kini një mendje të hapur – lejoni ide të ndryshme në mënyrën tuaj të të menduarit.

Unë kam filozofinë e përgjithshme të krijimit të së ardhmes që dëshironi të shihni.

Kam ndaluar së shikuari lajme televizive. Ato nuk paguajnë mjaftueshëm para.

Nëse ideja është vërtet e re, unike dhe e madhe, të gjithë të tjerët do të mendojnë se është e keqe dhe do të dështojë.

Nëse rreziku përputhet plotësisht me qëllimin dhe misionin tuaj, atëherë ia vlen të merret parasysh.

Nëse u jepni njerëzve kohë dhe para të pakufizuara, ata do t’i bëjnë gjërat në të njëjtën mënyrë. Por nëse duhet ta arrijnë qëllimin brenda një kohe të shkurtër, ata ose do të heqin dorë ose do të provojnë diçka të re.

Imagjinoni se çfarë mund të bëjmë për sfidat madhështore të botës me një trilion orë vëmendje të përqendruar.

Dikur të vetmit që kishin akses në teknologjinë më të avancuar ishin laboratorët më të mirë të qeverisë, kompanitë e mëdha dhe ultra të pasurit. Ishte thjesht shumë e shtrenjtë që ne të tjerët ta përballonim.

Nuk ka qenë kurrë më e lehtë të ndash idetë dhe pasionet e tua me botën.

Shumë njerëz ëndërrojnë të mëdha dhe flasin për ide të mëdha të guximshme, por kurrë nuk bëjnë asgjë. Unë i gjykoj njerëzit sipas asaj që kanë bërë. Raporti i diçkaje me asgjë është i pafund. Kështu që thjesht bëni diçka.

Shumë sipërmarrës që bënë pasurinë e tyre duke themeluar kompani të suksesshme teknologjike duan të zgjidhin problemet më të mëdha të botës në një shkallë të madhe. Ka mundësi të jashtëzakonshme në këtë qasje.

Babai im, i cili u rrit duke mbledhur ullinj në ishullin grek të Lesbos, ishte mjek. Kështu që familja ime priste që unë të bëhesha mjek.

Asnjëherë mos toleroni një person toksik në organizatën tuaj.

Një gjë që njerëzit ende e bëjnë më mirë se kompjuterët është njohja e imazheve.

Ekipet e vogla të nxitura nga pasioni i tyre me një fokus të qartë mund të bëjnë gjëra të jashtëzakonshme. Gjërat që vetëm korporatat dhe qeveritë e mëdha mund t’i bënin në të kaluarën.

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë