Home SHQIPERIA Nesër ndryshojnë akrepat, një orë më shumë gjumë

Nesër ndryshojnë akrepat, një orë më shumë gjumë

0
Nesër ndryshojnë akrepat, një orë më shumë gjumë

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Nesër ora do të shkojë 60 minuta mbrapa. Ndryshimi do të bëhet duke u gdhirë e diela, kur akrepat nga ora 03:00 do të zhvendosen në orën 02:00.

 

Me ardhjen e stinës së dimrit do të kemi më pak dritë dhe më shumë orë gjumë. Ora dimërore do të zgjasë deri në të dielën e fundit të muajit mars 2023, kur akrepat do të kthehen sërish në orën verore.

 

 

Vendimi për ndryshimin e orës u mor në vitin 1981 me synim minimizimin e konsumimit të energjisë elektrike dhe shfrytëzimin e energjisë diellore.

 

 

Katër vite më parë pati debate për ndryshimin e orës, megjithatë u caktua që qeveritë e shteteve të ndryshme të mbajnë orën që dëshirojnë.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë