Prej ditës se hene, 24 maj, për të hyrë në territorin italian nga çdo vend i botës duhet të plotësohet një formular dixhital.

Prej kësaj date hyrja në Itali do të bëhet sipas kushteve të klasifikuara në lista A, B, C, D, E, ku bën pjesë Shqipëria e që përfshin të gjitha vendet jo anëtarë të BE e ekstra zonës Schengen.

Ky formular është i detyrueshëm për çdo vend dhe regjistrimi në këtë platformë do të mundësoj një kod përkatës (QRcode) që duhet të tregohet në çdo pikë kontrolli kufitar si dhe në momentin e nisjes me avion apo me anije.


Previous articleNjoftohet ndërtimi i hekurudhës Shqipëri-Greqi

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re