Burime pranë PD-së bëjnë të ditur se disa nga emrat e rinj, të ardhur si propozime nga baza, pra procesi i përzgjedhjes se kandidaturave në PD apo dhe nga drejtuesit politikë të qarqeve dhe që do të kalojnë për miratim në mbledhjen e Kryesisë janë:

Flutura Açka në Elbasan

Agron Gjekmarkaj në Lezhë

Ina Zhupa në Vlorë

Ndërkohë që janë konfirmuar në listën kryesuese të PD për Tiranën tetë drejtuesit politik.

Ndër propozimet që pritet të miratohen sot në mbledhjen e kryesisë janë dhe emrat e Flamur Hoxhës dhe Isuf Celës në qarkun e Kukësit.