Presidenti i Azerbajxhanit Ilham Aliyev tha se qyteti i Fuzuli dhe disa fshatra ishin çliruar nga pushtimi armen.

Duke iu drejtuar kombit, Aliyev tha se qyteti i Fuzuli dhe fshatrat Kocahmetli, Cimen, Cuvarli, Pirahmetli, Musabeyli, Isikli dhe Dedeli ishin çliruar nga pushtimi armen.

Ushtria azerbajxhanase ka çliruar më herët disa fshatra që i përkasin Fuzulit në një operacion të nisur për të çliruar territorin nga pushtimi.

Në vitin 1993, ushtria armene pushtoi qendrën e qytetit të Fuzulit dhe shumicën e fshatrave.

Para okupimit, rreth 144,000 azerbajxhanas jetonin në Fuzuli, duke mbuluar një sipërfaqe prej 1,386 kilometra katrorë.

Në rezistencën ndaj forcave armene në Fuzuli në vitet 90, humbën jetën më shumë se 1,100 azerë.

Rreth 1,500 banorë të Fuzulit u plagosën në sulmet armene dhe 155 fëmijë mbetën pa prindër.

Në zonën e Fuzulit, që përbëjnë qendrën e qytetit, qytetin dhe 75 fshatra, jo vetëm 20 fshatra janë të okupuara.