Në mbledhjen aktuale të Këshillit Politik, ende nuk ka çështje të reja për diskutim. Vetë opozita ka depozituar mbrëmë të gjitha propozimet e saj, që kanë të bëjnë me garantimin e votës, qeverinë kujdestare dhe angazhimin e Gjykatës Kushtetuese për shqyrtimin e ankimeve gjatë procesit elektoral.

“Këshilli Politik është mbledhur për të diskutuar çështjet e mbetura pezull të reformës zgjedhore. Megjithëqë volumin dhe vështirësinë e negociatave, gjëja pozitive është se në tryezë sotme nuk ka çështje të reja.

Opozita i ka dorëzuar që mbrëmë propozimet për garancitë e votës në zgjedhje, duke e çuar deri në fund pjesën e angazhimit të saj me reformën zgjedhore.

Pjesë e këtyre propozimeve janë edhe qeveria kujdestare për zgjedhjet dhe roli i gjykatës kushtetuese. Diskutimi i tyre ende nuk ka nisur, por është e rëndësishme që të gjitha çështjet janë mbi tavolinën e bisedimeve”.