Skip to content

“Ngjarja më e madhe pas nëntorit 1912”, Topollaj flet për çlirimin e Kosovës: Roli i Shqipërisë u forcua në kohën kur Berisha ishte në pushtet, pas vitit 2013 njohjet si shtet janë me pikatore

  • 13/06/2022

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Sot në një lidhje “Skype” për Faxnews ka qenë diplomati Spartak Topllaj, i cili foli pëe 12 qershorin që përkon me ndërhyrjen e NATO-s në Kosovë.

Topollaj tha se ishte një ditë dhe datë e shënuar për të gjithë kombin shqiptar. Sipas tij ka qenë një fat i madh që në krye të diplomacisë botërore dhe të NATO- ishin politikan të mëdhenj për fatet e kombit shqiptar.

Po ashtu Topollaj gjatë intervistës vlerësoi edhe rolin e diplomacisë shqiptare, kur në pushtet ka qenë PD, e drejtuar nga Sali Berisha.

Spartak Topollaj: Është një datë dhe ditë e shënuar për të gjithë kombin shqiptar dhe përkon me lidhjen e Prizrenit.

12 qershor 1999 më në fund edhe Kosova u clirua , me luften  e popullit shqiptar, UCK-së dhe ndihmën e pakursyer të NATO-s dhe SHBA. Është datë e shnënuar se clirimi I Kosovës eshte gjysma e ekzistencës në liri e kombit shqiptar. Edhe Kosova te jëtë e pavarur, e lirë dhe demokratike.

Ka qenë edhe një fat i madh për kombin shqiuptar për vetë Kosovën që në krye të diplomacisë botërore dhe të NATO ishin politikan të mëdhenj për fatet e kombit shqiptar.

I morën Shqipërisë gjysmen e trojeve dhe I shperndan si dhurata fqinjeve tanë.

Fitorja e Kosovës dhe clirimi nga kolonizatoret barbar serb te Milloshevicit, Sheshelit ka qenë patjetër ajo ngjarje për të cilen ne shqiptarët duhet të ndihemi krenar, si ngjarja më e madhe pas nentorit 1912.

Politoka e jashtme e Shqipërisë ka rol të vetë, jashtëzakonisht pozitiv. Në mënyrë të vecante roli I diplomacisë u forcua kur në pushtet u rikthye PD, e Sali Berishës. Kjo u duk me intensifikimin e perpjekjeve te doplmacisë shqiptare për njohjet eKosovës. Pas vitit 2013 njohjet janë bërë me pikatore, ka edhe shtete që duan ta çnjohin.

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë