Nigeri, lirohen 90 studentë të rrëmbyer

Nigeri90.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Mbi 90 studentë të rrëmbyer dhe punonjës të Kolegjit të Qeverisë Federale në shtetin Kebbi të Nigerisë veriperëndimore janë liruar nga rrëmbyesit e tyre, pasi kaluan 118 ditë në robëri.

Babai i njërit prej studentëve, i cili kërkoi anonimitet, tha se studentët u liruan në mbrëmjen e vonë të së martës.

Ai nuk bëri të ditur nëse janë ribashkuar me prindërit e tyre.

Një prind tjetër konfirmoi se është informuar për lirimin e studentëve.

Të liruarit po merrnin rrugën drejt kryeqytetit të shtetit nga pylli, ku u mbajtën.

Një burim i sigurisë i tha AA-së se zyrtarët qeveritarë do t’i marrin ata në kryeqytetin e shtetit.

Dhjetëra banditë të armatosur kishin pushtuar kolegjin dhe kishin rrëmbyer mbi 90 studentë dhe tre anëtarë të stafit të kolegjit.

Që nga incidenti, kolegji ka mbetur i mbyllur nga frika e sulmeve të mëtejshme.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë