7 janar Në qytetin e Beratit nisi sot testimi i shpejtë për identifikim e rasteve me Covid-19 pranë institucioneve arsimore të bashkisë në bashkëpunim me Drejtorinë e Shëndetit Publik.

Kryetari i bashkisë së Beratit, Ervin Demo, tha se “identifikimi dhe gjurmimi rasteve pozitive përmes testit të shpejtë të antigenit është një mekanizëm efikas për menaxhimin e pandemisë”.

Testi i shpejtë jep përgjigje brenda 30 minutave duke mundësuar që hetimi epidemiologjik të kryhet në kohë reale, kjo përmirëson edhe disa elementë të punës së ekipeve të mjekëve dhe infermierëve në terren.

Kryebashkiaku Demo u shpreh se “kjo betejë nuk quhet e fituar nëse nuk zbatojmë me përpikmëri masat e higjienës, ndaj: ruani distancën, mbani maskën, lani duart”.

Testi antigjenik është test që bëhet tek personat që janë me shenja klinike dhe kanë virulencë të lartë. Ky test ka një efektivitet që shkon në 100%. /k.s/

#tdi_1_7c0 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(http://ata.gov.al/wp-content/uploads/2021/01/7teste7-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_7c0 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(http://ata.gov.al/wp-content/uploads/2021/01/7teste-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_7c0 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(http://ata.gov.al/wp-content/uploads/2021/01/7teste1-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_7c0 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(http://ata.gov.al/wp-content/uploads/2021/01/7teste2-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_7c0 .td-doubleSlider-2 .td-item5 {
background: url(http://ata.gov.al/wp-content/uploads/2021/01/7teste3-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_7c0 .td-doubleSlider-2 .td-item6 {
background: url(http://ata.gov.al/wp-content/uploads/2021/01/7teste4-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_7c0 .td-doubleSlider-2 .td-item7 {
background: url(http://ata.gov.al/wp-content/uploads/2021/01/7teste5-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_7c0 .td-doubleSlider-2 .td-item8 {
background: url(http://ata.gov.al/wp-content/uploads/2021/01/7teste6-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

1 nga 8