Skip to content

Nis pastrimi i Liqenit të Komanit/ Kumbaro e Balluku: të reduktojmë ndotjen nga plastika

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Korporata Elektronergjetike ka nisur pastrimin e basenit te Hidrocentralit te Komanit, në këtë moment kur prurjet janë të ulëta.

 

Pastrimi kryhet nëpërmjet një anijeje të posaçme që merret me mbledhjen dhe përpunimin e mbetjeve. Dy ministren ajo e Mjedisit dhe Energjisë e vunë theksin tek burimi i mbetjeve qe janë përdorimi pa kriter i produkteve të plastikës.

 

Kumbaro e Balluku kanë apeluar për mbrojtjen nga ndotja të lumit të Shalës, i cili vitet e fundit është shndërruar në një prej destinacioneve më të frekuentuara edhe nga turistët e huaj.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë