Nxënësit e shkollave 9-vjeçare do të pajisen duke nisur nga dita e sotme me tekstet shkollore për vitin e ri akademik. Kryeministri, Edi Rama, ka ndarë lajmin duke theksuar vendimin e Ministrisë së Arsimit për nxënësit nga klasa e parë në të tretëtn, të cilët do të pajisen me libra të rinj pa kushtin për t’i dorëzuar në përfundim të vitit shkollor.

 

Rama e konsideron këtë vendim si vazhdim i traditës së qeverisë shqiptare për të investuar në dijen e nxënësve.

 

“Mirëmëngjes dhe me nisjen e shpërndarjes së teksteve FALAS për të gjithë nxënësit e shkollave publike 9-vjeçare – ku përveç klasave të para, edhe ato të dyta e të treta do t’i kenë librat falas me një përdorim – si dhe për nxënësit e 16 kategorive të veçanta në arsimin e mesëm të lartë, një konkretizim tashmë tradicional i mbështetjes së qeverisë shqiptare për të pajisur nxënësit me burime cilësore të dijes, ju uroj një ditë të mbarë”, shkruan ai.

 

Për nxënësit e shkollave 9-vjeçare mësimi fillon në datën 11 shtator të këtij viti dhe përfundon në datën 14 qershor të vitit 2024.

 

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re