Në ditën e nëntë të grevës së urisë, punonjësit e nënstacionit elektrik të Pocemit kanë nisur negociatat e para me kompaninë përgjegjëse dhe Ministrinë e Energjise dhe Infrastrukturtës.

Takimi I parë mes tyre u zhvillua mbrëmjen e të entjes, ku një përfaqësi e punonjësve ishte në Tiranë. Por pavarësisht negociatave ata thonë se nuk kanë marrë një përgjigje definitive për pagat e prapambetura.

Në gjendje të rënduar shëndetësore, punonjësit këmbëngulin se do ta vazhdojnë grevën deri në momentin që do të marrin të gjitha pagat.

Nga ana tjetër, edhe naftëtarët e uzinës së naftës në Ballsh vijojnë grevën e urisë, ndërsa kanë hyrë në ditën e pestë.

Gjendja e tyre shëndetësore vijon të rëndohet dita ditës, ndërsa kanë arritur akordin paraprak me komapaninë përgjegjëse më marrjen e tre pagave, nga 5 në total.

Por edhe pse palët kanë gjetur gjuhën e përbashkët, naftëtarët kanë bërë me dije se do ta vijojnë grevën deri në momentin që pagat do të hidhen në llogaritë e tyre përkatëse.

Uzina e Ballshit ka ndaluar punimet prej 6 muajsh dhe për pasojë rreth 800 punonjës kanë mbetur të papunë që nga shtatori i vitit 2019.