Rreth 34 mijë maturantë po i nënshtrohen këtë të enjte provimit të parë shtetëror, atij të gjuhës së huaj.

Testi nisi në orën 10:00 me një kohëzgjatje prej dy orësh e 30 minuta. Në total në të gjithë vendin janë 208 qendra ku po bëhet provimi.

Edhe këtë vit, nxënësit kanë patur detyrimin e zbatimit të protokollit anti-covid.

Ndryshe nga një vit më parë, struktura e tezës ka përfshire pyetje me alternativa dhe me zhvillim.