Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Prindërit në qytetin irlandez Greystones janë bashkuar dhe kanë marrë një vendim të përbashkët për të mos lejuar fëmijët e tyre të përdorin telefonat inteligjentë deri në shkollën e mesme.

Shoqatat e prindërve në tetë shkolla fillore në Greystones kanë miratuar një kod “jo-smartphone” për të prezantuar një model unik kundër fenomenit shqetësues.

“Nëse asnjë nga bashkëmoshatarët tuaj nuk përdor telefona, ju nuk do të ndiheni të lënë jashtë. Është shumë më e lehtë të thuash jo. Sa më gjatë të ruajmë pafajësinë e tyre, aq më mirë,” tha Laura Bourne, një nga nënat.

Shkollat ​​dhe prindërit në qytet miratuan nismën muajin e kaluar mes shqetësimeve se telefonat inteligjentë po shkaktojnë ankth dhe po i ekspozojnë fëmijët ndaj përmbajtjes për të rritur. Është një shembull i rrallë i të gjithë qytetit që veprojnë së bashku për këtë çështje.

Nisma përfshin ndalimin për fëmijët të telefonave inteligjentë – në shtëpi, në shkollë, kudo – derisa të hyjnë në shkollën e mesme.

Aplikimi për të gjithë fëmijët e zonës, shpresojnë prindërit, do të frenojë presionin e bashkëmoshatarëve dhe do të zbusë çdo pakënaqësi mes tyre, shkruan Guardian. /tesheshi.com/

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re