Home TE TJERA STILJETE Një 80-vjeçare u shkroi një letër të sinqertë prindërve që nuk duan fëmijë

Një 80-vjeçare u shkroi një letër të sinqertë prindërve që nuk duan fëmijë

0
Një 80-vjeçare u shkroi një letër të sinqertë prindërve që nuk duan fëmijë

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Kur bëhet fjalë për të patur fëmijët tuaj, ky është një vendim që nuk mund të merret lehtë.

Vitet e fundit, numri i njerëzve që po shtyjnë ose vendosin të mos kenë fëmijë është në rritje. Sipas disa studimeve, kalimi drejt prindërimit, kur keni fëmijën tuaj të parë, mund të ketë një ndikim negativ në martesën tuaj. Kështu që ndoshta është më mirë të mendoni thellë përpara se të vendosni t’i keni apo jo.

Ne gjetëm një letër shumë të sinqertë dhe informuese nga një grua e moshuar, e cila vendosi me partnerin e saj të mos kishte fëmijë, dhe ne donim ta ndajmë atë me ju.

Një letër për të rinjtë që nuk duan fëmijë:

Të dashur të rinj,

Unë kam qenë e martuar për pak më shumë se 50 vjet. Ne e hoqëm normën dhe nuk donim fëmijë. Në ato ditë, ne do të thoshim, “Po përpiqemi”, për një kohë, dhe më pas, “Nuk mund të kemi fëmijë”, fundi i diskutimit. Ishte sekreti ynë i vogël dhe punë e askujt. Nëse do të ishim të sinqertë dhe do të thoshim: “Ne nuk mund të kemi fëmijë sepse thjesht nuk i duam”, pasojat me familjen dhe miqtë do të ishin të vështira për ne.

50 vitet tona, me pak fjalë, ishin perfekte. Ne kishim punë të mira, pa shqetësime për para dhe ndiqnim interesat dhe hobi tona. Nëse do të mund të kthehesha pas në kohë, a do ta bëja përsëri? 100% po. Do të jetoja të njëjtën jetë njëmijë herë.

Ky është vëzhgimi im modest:

GRUPI A: Ata kanë fëmijë, kanë një jetë të mrekullueshme dhe gjithçka është perfekte. Unë njoh shumë, kështu që mund dhe ndodh.

GRUPI B: Ata kanë fëmijë, është një jetë e vështirë dhe kanë probleme. Shumë dëshirojnë që të mund të kenë një jetesë pa fëmijët rrotull.

GRUPI C: Ata kanë fëmijë dhe gjithçka është mirë, por më pas shtëpia e zbrazët dhe pakësimi i kontaktit i thyen zemrat.

GRUPI D: Ky është grupi pa fëmijë – kam njohur vetëm disa.

Nuk mund të jap ndarje dhe përqindje për të gjitha grupet. Përfundimi, në përvojën time, është se GRUPI D është gjithmonë më i lumtur dhe më i kënaqur. Sigurisht, ka shumë njerëz të lumtur edhe nga GRUPIT A.

Burri im vdiq 10 vjet më parë. E vajtova dhe akoma më mungon çdo ditë. Por të jesh pa fëmijë do të thotë këtë; jeta ime nuk u përcaktua kurrë nga fëmijët. Kisha një rrjet të fortë miqsh dhe kaq shumë hobi. Isha në gjendje të ecja përpara. Jeta vazhdon, dhe unë kam një jetë të plotë dhe të lumtur dhe një partner të ri.

Miqtë e mi që kanë humbur partnerët e tyre dhe kanë fëmijë kanë problemin e përbashkët që fëmijët e tyre nuk u japin kohë të mjaftueshme. I mërzit dhe i lëndon. Ata janë shumë të varur prej tyre. Ata presin “shlyerje” gjithë kohës dhe paratë që shpenzuan për to.

Interesat dhe hobi i tyre ndonjëherë nuk ekzistojnë sepse gjithçka ka të bëjë/ka të bëjë me fëmijët (dhe nipërit) e tyre. Një mik tha këtë gjë, të cilën nuk e harrova kurrë: “Shtëpia e zbrazët është një fenomen i vërtetë, është si të të ketë transportuar dashuria e jetës pas 2-3 dekadash, por të qëndrosh miq. Nuk është kurrë njësoj.” Tani kam një apartament privat në një “shtëpi pushimi”, miq të bukur, ditë të plota të ngarkuara dhe staf të mrekullueshëm.

Kalofshi një ditë të bukur.

Letra e kësaj gruaje krijoi një bisedë interesante në seksionin e komenteve dhe ne duam të shtojmë se të kesh fëmijë mund të jetë diçka vërtetë e bukur, dhe për disa e kundërta mund të jetë po aq e vërtetë, gjithashtu duam të ndajmë disa fakte rreth kësaj teme interesante.

Sipas një studimi të kryer në SHBA, njerëzit që vendosin të mos kenë fëmijë janë po aq të kënaqur me jetën e tyre sa edhe njerëzit që duan. Por ata u gjykuan edhe pak më shumë për vendimin e tyre nga njerëz që donin fëmijë.

Kjo mund të jetë për shkak të disa paragjykimeve, ndoshta njerëzit që duan të kenë fëmijë mendojnë se individët pa fëmijë po tregohen egoistë, ndoshta është thjesht një mënyrë tjetër jetese me të cilën nuk janë mësuar, ose ndoshta mendojnë se njerëzit pa fëmijë nuk i pëlqejnë fëmijët fare, gjë që nuk është gjithmonë e vërtetë.

Një tjetër gjë që ajo përmendi në letrën e saj ishte koha kur fëmijët duhet të largohen nga shtëpia. Psikologët kanë folur për sindromën e frikshme Empty Nest. Kur një fëmijë largohet nga shtëpia, është normale të ndiheni sikur jeta juaj po ndryshon. Këto ndryshime mund të jenë më të vështira nëse jeta juaj e përditshme organizohej rreth nevojave të fëmijës suaj dhe jo tuajave.

Prindërit duhet të kuptojnë se ata janë personi i tyre dhe se identiteti i tyre është po aq i rëndësishëm sa i fëmijëve të tyre. Për të zbutur dhimbjen e largimit, prindërit mund të përqendrohen në zhvillimin e hobive të reja, vendosjen e objektivave në çdo aspekt të jetës së tyre, rilidhjen me miqtë e vjetër, një dietë të shëndetshme, etj. Të kuptuarit se prindërimi është vetëm një fazë në jetën e tyre mund të ndihmojë gjithashtu., të cilat mund të ndryshojnë perspektivën e tyre për këtë çështje.

Në fund të fundit, duhet të kujtojmë se kjo ka qenë përvoja e jetës së një gruaje. Ajo që funksionoi për të mund të mos funksionojë për ju, dhe kjo është në rregull. Ju mund të dëshironi të keni fëmijët tuaj, dhe kjo është gjithashtu në rregull.

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë