Emine Erdogan, gruaja e Presidentit Turk Rexhep Tajip Erdogan, mori Çmimin Kampion Botëror të Qyteteve të Urta ndaj Mbeturinave nga Programi i Vendbanimeve Njerëzore të Kombeve të Bashkuara (UN-HABITAT).

Zonja e Parë e Turqisë mori çmimin për mbështetjen e saj për iniciativën e Qyteteve Inteligjente në menaxhimin e mbeturinave, për Projektin e Mbetjeve Zero që po zbatohet nën kujdesin e saj dhe për kontributin e saj të përgjithshëm në mbrojtjen e mjedisit.

Drejtori Ekzekutiv i UN-HABITAT Maimunah Mohd Sharif ia dha çmimin Emine Erdogan në një ceremoni në Ankara.