Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

John Fitzgerald Kennedy (29 maj 1917 – 22 nëntor 1963), i referuar shpesh me inicialet e tij JFK, ishte një politikan amerikan që shërbeu si presidenti i 35-të i Shteteve të Bashkuara nga viti 1961 deri në vrasjen e tij afër fundit të vitit të tij të tretë në zyrë.

Për lexuesit tanë ne kemi sjellë një koleksion të thënieve më të bukura të Presidentit.

Një djalë e kalon kohën e tij duke gjetur një vajzë me të cilën të flejë. Një burrë i vërtetë e kalon kohën e tij duke kërkuar atë për të cilën ia vlen të zgjohet.

Kinezët përdorin dy kalime për të shkruar fjalën “krizë”. Një kalim me furçë paraqet rrezik; tjetri mundësi. Në një krizë, jini të vetëdijshëm për rrezikun – por njihni mundësinë.

Falni armiqtë tuaj, por mos harroni kurrë emrat e tyre.

Të drejtat e çdo njeriu pakësohen kur të drejtat e një njeriu kërcënohen.

Mos pyesni se çfarë mund të bëjë vendi juaj për ju; pyesni se çfarë mund të bëni ju vendin tuaj.

Ne duhet të gjejmë kohë për të ndaluar dhe për të falënderuar njerëzit që bëjnë një ndryshim në jetën tonë.

Ata që e bëjnë të pamundur revolucionin paqësor, do ta bëjnë të pashmangshëm revolucionin e dhunshëm.

Konformiteti është burgu i lirisë dhe armiku i përparimit.

Ndërsa shprehim mirënjohjen tonë, nuk duhet të harrojmë kurrë se vlerësimi më i lartë nuk është të thuash fjalë, por të jetosh sipas tyre.

Fitorja ka njëqind baballarë ndërsa disfata është jetime.

Ne zgjodhëm të shkojmë në hënë në këtë dekadë dhe të bëjmë gjërat e tjera, jo sepse janë të lehta, por sepse janë të vështira.

Nëse një shoqëri e lirë nuk mund të ndihmojë të varfërit që janë shumë, nuk mund të shpëtojë të pasurit që janë pak.

Udhëheqja dhe të mësuarit janë të domosdoshme për njëra-tjetren.

Bibliotekat publike duhet të jenë të hapura për të gjithë – përveç censurës.

Një person mund të bëjë ndryshimin dhe të gjithë duhet të përpiqen.

Mos u lut për jetë të lehtë. Lutuni që të bëheni burra më të fortë.

Një njeri mund të vdesë, kombet mund të ngrihen dhe të bien, por një ide jeton. Idetë kanë qëndrueshmëri pa vdekje.

Nëse nuk mund t’i japim fund tani dallimeve tona, të paktën ne mund të ndihmojmë ta bëjmë botën të sigurt me diversitet.

Ndryshimi është ligji i jetës. Dhe ata që shikojnë vetëm nga e kaluara ose e tashmja, me siguri do të humbasin të ardhmen.

Liria pa arsimim është gjithmonë në rrezik dhe të arsimuarit pa liri është gjithmonë i kotë.

Le të mos negociojmë kurrë nga frika. Por le të mos kemi kurrë frikë të negociojmë.

Njerëzimi duhet t’i japë fund luftës – ose lufta do t’i japë fund njerëzimit.

Koha për të riparuar çatinë është kur dielli po shkëlqen.

Të mos kërkojmë përgjigjen e republikanëve apo demokratëve, por përgjigjen e duhur. Le të mos kërkojmë të rregullojmë fajin për të kaluarën. Le të pranojmë përgjegjësinë tonë për të ardhmen.

Ne nuk mund të negociojmë me njerëz që thonë se çfarë është e imja është e imja dhe ajo që është e jotja është e negociueshme.

Pa debat, pa kritika asnjë administratë dhe asnjë vend nuk mund të ketë sukses dhe asnjë republikë nuk mund të mbijetojë.

Unë jam një idealist pa iluzione.

Ata që guxojnë të dështojnë rëndshëm mund të arrijnë shumë.

Arti është demokrati i madh, që thërret gjeniun krijues nga çdo sektor i shoqërisë, pa marrë parasysh racën, fenë, pasurinë apo ngjyrën.

Injoranca e një votuesi në një demokraci dëmton sigurinë e të gjithëve.

Ne kemi nevojë për burra që mund të ëndërrojnë për gjërat që nuk kanë qenë kurrë.

Një fëmijë i keqarsimuar është një fëmijë i humbur.

Ata që me marrëzi kërkuan pushtet duke hipur në kurriz të tigrit përfunduan në gojë të tij.

Nuk duhet të harrojmë kurrë se arti nuk është një formë propagande; është një formë e së vërtetës.

Realiteti suprem i kohës sonë është cenueshmëria e planetit tonë.

Ka, përveç një guximi me të cilin njerëzit vdesin; një guxim me të cilin njerëzit duhet të jetojnë.

Forca e vetme më e fuqishme në botë sot nuk është as komunizmi, as kapitalizmi, as lënda H dhe as raketa e drejtuar — është dëshira e përjetshme e njeriut për të qenë i lirë dhe i pavarur.

E vetmja siguri e pandryshueshme është se asgjë nuk është e sigurt apo e pandryshueshme.

Le të mos kërkojmë të rregullojmë fajin për të kaluarën, le të pranojmë përgjegjësinë tonë për të ardhmen.

Fëmijët janë burimi më i vlefshëm në botë dhe shpresa më e mirë për të ardhmen.

Ka kosto dhe rreziqe për një program veprimi, por ato janë shumë më pak se rreziqet dhe kostot e gjata të mosveprimit të rehatshëm.

Një komb zbulohet jo vetëm nga burrat që prodhon, por edhe nga burrat që nderon, njerëzit që kujton.

Unë kam lindur amerikan, jetoj si amerikan, do të vdes amerikan.

Një komb që ka frikë të lërë njerëzit e tij të gjykojnë të vërtetën dhe gënjeshtrën në një treg të hapur, është një komb që ka frikë nga njerëzit e tij.

Nëse më shumë politikanë do ta dinin poezinë dhe më shumë poetë do ta dinin politikën, jam i bindur se bota do të ishte një vend më i mirë për të jetuar.

Nëse arti do të ushqejë rrënjët e kulturës sonë, shoqëria duhet ta lërë të lirë artistin të ndjekë vizionin e tij kudo që ta çojë.

Vetëm për shkak se nuk mund ta shohim qartë fundin e rrugës, kjo nuk është arsye për të mos nisur udhëtimin.

Çdo banor i këtij planeti duhet të mendojë ditën kur ky planet mund të mos jetë më i banueshëm. Armët e luftës duhet të shfuqizohen para se të na zhdukin ne.

Pra, le të fillojmë nga e para – duke kujtuar nga të dyja anët se mirësjellja nuk është shenjë dobësie dhe sinqeriteti mbetet gjithmonë subjekt i provës.

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë