Kompania amerikane Pfizer njoftoi se ajo dhe partneri i saj BioNTech kanë filluar testimin e vaksinës së tyre kundër COVID-19 tek fëmijët nën moshën 12 vjeç dhe se ata shpresojnë të shtrijnë imunizimin në këtë moshë deri në fillim të vitit 2022.

Zëdhënësi i Pfizer, Sharon Castillo konfirmoi se vullnetarëve u është dhënë doza e parë e vaksinës në një fazë të hershme të provës të mërkurën, raporton Reuters.

Agjencia deklaron se Pfizer dhe BioNTech planifikojnë fillimisht të testojnë sigurinë e vaksinës së tyre në tre pika të ndryshme të forta, 10, 20 dhe 30 mikrogramë gjatë një prove të fazës I / II me 144 pjesëmarrës.

Kompanitë planifikojnë të zgjerojnë më vonë provat me 4,500 pjesëmarrës për të testuar sigurinë, tolerancën dhe përgjigjen imune të gjeneruar nga vaksina, me sa duket duke matur nivelet e antitrupave në subjekte të rinj.

Miratuar për më shumë se 16 vjeç

Reuters raporton se Castillo tha se Pfizer shpreson të ketë të dhëna nga ky test në gjysmën e dytë të 2021.

Pfizer tashmë ka testuar vaksinën tek fëmijët e moshës 12 deri në 15 vjeç, dhe kompania pret që t’i ketë ato rezultate në javët e ardhshme.

Vaksina Pfizer / BioNTech u miratua nga rregullatorët amerikanë në fund të dhjetorit për njerëzit mbi moshën 16 vjeç dhe gati 66 milion doza të vaksinës u administruan në SHBA, sipas të dhënave të djeshme nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.