Skip to content

Një grua fisnore, presidentja e re indiane

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Një politikane veterane nga një grup etnik i margjinalizuar u zgjodh presidente e Indisë me mbështetjen e Partisë Bharatiya Janata në pushtet të kryeministrit Narendra Modi.

Draupadi Murmu, i cili rrjedh nga fisi Sandal, mori më shumë se gjysmën e votave në parlament, sipas rezultateve të pjesshme të shpallura nga Komisioni Zgjedhor. Në moshën 64-vjeçare, ajo do të bëhet presidentja e parë nga një fis dhe presidentja e dytë femër e Indisë pas Pratibha Patil.

Zgjedhja e Murmu u pa si e sigurt pasi ajo u mbështet nga Partia Hindu Bharatiya Janata, e cila ka shumicën në parlament. Ajo ka mbajtur më parë poste të ndryshme të rangut të lartë në shtetin lindor indian të Odisha dhe ka qenë guvernatore e distriktit Jharkhand deri në vitin 2021.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë