Presidenti i SHBA Joe Biden ka emëruar një zëdhënëse të re të Shtëpisë së Bardhë, Karine Jean-Pierre, lezbikeja e parë me lëkurë të errët në këtë post, duke theksuar përvojën, talentin dhe ndershmërinë e saj të deritanishme.

Karine Jean-Pierre ishte zëvendës-zëdhënësja e Jen Psaki-t dhe do të marrë detyrën më 13 maj, tha Shtëpia e Bardhë.

“Ajo do të jetë gruaja e parë me ngjyrë, një person i hapur LGBTQ +” në këtë pozicion”, ka shkruar Psaki në Twitter, duke njoftuar që në fillim se do të tërhiqej gjatë mandatit të saj.

“Do t’i japë zërin e saj shumë njerëzve dhe do t’u mundësojë shumë njerëzve të kenë ëndrra të mëdha,” shtoi ajo.

Karine Jean-Pierre, 44 vjecce, ka lindur në Martinikë. Prindërit e saj, me origjinë nga Haiti, emigruan në Shtetet e Bashkuara. Ajo u rrit në New York City, ku babai i saj punonte si shofer taksie dhe nëna e saj kujdesej për shtëpinë. Ai jeton me një reporter të CNN dhe kanë një vajzë.

Jean-Pierre u diplomua në Universitetin prestigjioz Columbia dhe më pas hyri në politikë, duke theksuar shpesh se rruga e jetës së familjes së saj, një shembull i “Ëndrrës Amerikane”, përcaktoi karrierën e saj. Ajo punoi në të dy fushatat e Barack Obamës dhe më pas në fushatën e Joe Biden.

“Unë përfaqësoj gjithçka që Donald Trump urren,” tha ajo në një video të vitit 2018 për MoveOn, në të cilën ishte një nga figurat kryesore për disa kohë.