Një muze për hebrejtë në Vlorë/ Ministria e Kulturës marrëveshje me fondin shqiptaro-amerikan të zhvillimit

margariti.png

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Një muze për hebrejtë dhe rolin e Shqipërisë në mbrojtjen e tyre do të ngrihet në Vlorë. Për finalizimin e këtij projekti ministria e kulturës firmosi marrëveshjen me fondin shqiptaro-amerikan të zhvillimit.

Vlorës do t’i shtohet nje muze per hebrejte. Kjo fale marreveshjes mes Ministrisë së Kulturës dhe Fondit Amerikano-Shqiptar për Zhvillim. Sipas Ministres, Elva Margariti kjo marrëveshje do të shërbejë jo vetëm për të mbajtur gjallë një histori, por edhe për të lidhur dy vendet me njëri-tjetrin.

ELVA MARGARITIMINISTRE E KULTURES“Marrëveshja që nënshkruajmë sot është jo vetëm një dokument që shënon një gur kilometrik në njohjen e historisë së rrallë shqiptare në vitet e errëta të Holokaustit, por është për institucionin e Ministrisë së Kulturës, e për qeverinë që kam nderin të përfaqësoj sot, një hap historik në mendësinë e re të krijimit e menaxhimit të muzeve. Dhe më vjen mirë që partner yni në këtë nismë është sërish Fondi Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim AADF, miku im dhe i shqiptarëve, Michael Granoff, që na u bashkua posaçërisht sot, e me të cilin kemi realizuar jo pak punë të mira e shumë të tjera, edhe më sfiduese na presin”.

I pranishëm në ceremoninë e nënshkrimit, ishte dhe kryetari i Bordit të Fondit Amerikano-Shqiptar për zhvillim, i cili vleresoi ndihmen e popullit shqiptar per hebrejte.

MICHEAK D.GALRANOFFKRYETAR I BORDIT TE AADF“Si në praktikën më të mirë të filantropisë në kulturë në botë, Fondacioni do e ndihmojë muzeun të ngrejë ura lidhëse me komunitetin hebraik dhe institucionet ndërkombëtare studimore, të cilat bashkërisht do të kontribuojnë në ngritjen e fondit dhe përmbajtjes së Muzeut dhe do i mundësojë atij të zhvillojë një program bashkëkohor”.

Muzeu do të shërbejë si pikë qendrore kulturore dhe synon te shnderrohet edhe ne nje destinacion per turistet.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë