Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Një kalimtar ka filmuar një turist duke gdhendur “Ivan + Hayley 23” në muret prej guri të Coloseu-mit Romak të vitit 1937 me çelësa, duke aluduar në vitin kur ata vizituan këtë amfiteatër ikonik.

Italianët, natyrisht, janë të zemëruar me këtë shpërfillje të hapur për trashëgiminë e tyre kulturore.

Videoja u postua në Reddit me titullin: “Turisti i çuditshëm gdhend emrin në Coloseu-n në Romë”. Në të, një burrë që flet anglisht dhe regjistron gjithçka ankohet: “A je serioz,? Je kaq gomar”.

Shumë i thanë autorit të videos se duhet ta dërgonte në polici me shpresën se do ta kapnin vandalin.

Në atë rast, ai përballet me gjobë deri në 20 mijë euro, e përveç kësaj, mund të dënohet deri në një vit burg.

“Është shumë serioze dhe e pakulturuar që një turist të përdhos një nga vendet më të famshme në botë, një trashëgimi historike si Coloseu, për të gdhendur emrat e të fejuarës dhe vetes së tij. Shpresoj që kushdo që e ka bërë këtë të identifikohet dhe sanksionohet sipas ligjeve tona”, komentoi ministri italian i Kulturës Gennaro Sangioano.

Turistët nuk e dinë që një gjë e tillë kalon pa u ndëshkuar, për shembull, në Salonën e lashtë, pjesa më e madhe e së cilës nuk mbulohet as nga ndonjë kamer survejimi, e lëre më ndonjë mbrojtje tjetër kundër vandalëve bashkëkohorë të të gjitha llojeve. Prandaj nuk mungojnë nënshkrimet e këtij lloji, sigurisht pa gjoba. /tesheshi.com/

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re