Skip to content

“Njerëzit e mençur, kur dyshojnë nëse duhet të flasin apo të heshtin, përfitojnë nga…”/ Thëniet më të Bukura të Hill

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Oliver Napoleon Hill  ishte një autor amerikan i përsosjes personale.

Ai është më i njohur për librin e tij Mendo dhe Pasurohu (1937), i cili është ndër 10 librat më të shitur rreth përsosjes personale i të gjitha kohërave.

Shumica e librave të tij u promovuan si parime shpjeguese për të arritur “sukses”.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një përmbledhje të thënieve më të bukura të Hill.

Jemi të bindur se do t’i pëlqeni shumë, dhe presim nga ty që në përfundim të leximit të na thuash cilën nga thëniet mëposhtë pëlqeve apo vlerësove më së shumti.

Njerëzit e mençur, kur dyshojnë nëse duhet të flasin apo të heshtin, përfitojnë nga dyshimi dhe heshtin.

Mos prit; koha nuk do të jetë kurrë e duhura. Filloni aty ku qëndroni dhe punoni me çfarëdo mjeti që mund të keni nën komandën tuaj, dhe mjetet më të mira do të gjenden ndërsa ecni përpara.

Shqetësimi i paushqyer shpejt vdes nga uria.

Një qëllim është një ëndërr me një afat skadence.

Përpjekja e sjell plotësisht shpërblimin e saj vetëm pasi një person refuzon të heqë dorë.

Frikat nuk janë gjë tjetër veçse një gjendje shpirtërore.

Nëse nuk mund të bësh gjëra të mëdha, bëji gjërat e vogla në një mënyrë madhështore.

Nëse duhet të flasësh keq për një tjetër, mos e fol, shkruaje në rërë afër bregut të ujit.

Më shumë ar është nxjerrë nga mendimet e njerëzve sesa është marrë nga toka.

Asnjë mendimtar i aftë nuk do ta gjykojë një person tjetër me atë që thonë armiqtë e tij për të.

Asnjë njeri nuk ndëshkohet derisa të heqë dorë në mendjen e tij.

Një nga shkaqet më të zakonshme të dështimit është zakoni për të hequr dorë të nxitur nga disfata e përkohshme.

Durimi, këmbëngulja dhe djersa përbëjnë një kombinim të pamposhtur për sukses.

Forca dhe rritja vijnë vetëm përmes mundimeve dhe përpjekjeve të vazhdueshme.

Suksesi nuk kërkon shpjegime, dështimi nuk lejon alibi.

Thuaji botës se çfarë ke ndërmend të bësh, por së pari shfaqe.

Shkallët e suksesit nuk janë kurrë plot me njerëz në krye.

Njeriu që bën më shumë sesa paguhet, së shpejti do të paguhet për më shumë se sa bën.

Bota ka zakon t’i lërë vend njeriut, veprimet e të cilit tregojnë se ai e di se ku po shkon.

Pika fillestare e të gjitha arritjeve është dëshira.

Nuk ekziston diçka e tillë si të bësh diçka për asgjë.(Askush nuk bën gjë për asgjë)

Mendo dy herë përpara se të flasësh, sepse fjalët dhe ndikimi juaj do të mbjellin farën e suksesit ose dështimit në mendjen e tjetrit.

Derisa të keni krijuar zakonin për të kërkuar të mirën në vend të të keqes tek të tjerët, nuk do të jeni as të suksesshëm dhe as të lumtur.

Fitorja është gjithmonë e mundur për personin që refuzon të ndalojë së luftuari.

Çfarëdo që mendja e njeriut mund të konceptojë dhe besojë, ajo mund të arrijë.

Natyra nuk do të tolerojë përtaci të çfarëdo lloji. E gjithë hapësira duhet të jetë dhe është e mbushur me diçka.

Ekziston një zgjidhje për çdo problem legjitim, pavarësisht sa i vështirë mund të duket problemi.

Kufizimi juaj i vetëm është ai që ju vendosni në mendjen tuaj.

Pasuritë fillojnë në formën e mendimit! Shuma kufizohet vetëm nga personi në mendjen e të cilit është vënë në lëvizje mendimi. Besimi i heq kufizimet!

Ata që marrin vendime menjëherë dhe patjetër e dinë se çfarë duan, në përgjithësi e marrin atë që duan.

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë