Njerëzit e stresuar janë më të mirë në marrjen e vendimeve të shpejta

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Njerëzit e stresuar i marrin disa vendime më shpejt, por jo ato të cilat e prisni.
Duket se njerëzit e stresuar janë qitës më të mirë me armë. Më specifikisht, ata mund ta dallojnë më shpejt mikun nga armiku sesa tjerët, transmeton Telegrafi.
Autori i këtij studimi, Tsachi Ein- Dor, thotë se hulumtimi i tij tregon që stresi vjen me disa përfitime.
“Kam pasur indikacione nga hulumtimet e kaluara se stresi është i ndërlidhur me një aftësi më të mirë për t’i detektuar kërcënimet e ndryshme. Kësisoj, unë kam dashur ta ekzaminojë performancën e tyre sa i përket qitjes me armë”.
Dhe, pas eksperimenteve të ndryshme, del se autori e ka pas me të drejtë, pasi që njerëzit e stresuar kishin qenë më të aftë ta dallojnë mikun nga armiku dhe të reagojnë më shpejt me armë.
 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë