Subscribe

Kriza e çmimeve është vënë nën kontroll dhe për këtë arsye Banka e Shqipërisë vendosi përsëri të mbajë të pandryshuar normën bazë të interesit për lekun, në nivelin e 3%.

 

GENT SEJKO

GUVERNATOR I BANKES SE SHQIPERISE

 

“Këshilli Mbikëqyrës gjykon se presionet e larta inflacioniste nga ekonomia e brendshme mbeten një faktor rreziku për stabilitetin e çmimeve në vend. Në këtë kontekst, ai thekson se mbetet i gatshëm të vazhdojë procesin e normalizimit të qëndrimit të politikës monetare, nëse kjo masë do të konsiderohet e nevojshme për garantimin e stabilitetit të çmimeve.”

 

Forcimi i lekut përballë euros në tregun e këmbimit valutor është një ndër faktorët kryesorë që ka ndihmuar në zbutjen e inflacionit.

 

GENT SEJKO

GUVERNATOR I BANKES SE SHQIPERISE

“Objektivi ynë kryesor është inflacioni por jo vetëm. Natyrisht që nëse kursi i këmbimit ndihmon në mbajtjen e çmimeve në kontroll, Banka Qendrore nuk ka arsye se pse të ndërhyjë në kursin e këmbimit.”

 

Sot një euro këmbehet me 106 lekë. Sipas ekspertëve, kursi i këmbimit po futet në një normalitet të ri dhe nuk do të rikthehet në nivelet historike që jemi mësuar.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re