Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Vota e 14 majit është numëruar e gjitha. Me kutitë e fundit të numëruara në Kukës dhe Malësinë e Madhe u bë përmbyllja e këtij procesi, duke prodhuar rezultatin e vullnetit të 1.395.360 shqiptarëve. Ata kanë zgjedhur Partinë Socialiste jo vetëm si drejtuese të 53 bashkive të vendit, por i kanë dhënë shumicën edhe në këshillat bashkiakë, madje edhe në ato 7 bashki ku kryetari doli fitues nga kandidatët e opozitës.

Sipas të dhënave kombëtare, Partia Socialiste ka siguruar 757 mandate, duke i krijuar komoditetin e qeverisjes lokale pa pengesa. Subjekti i dytë më i votuar është koalicioni “Bashkë Fitojmë”. Sali Berisha dhe Ilir Meta kanë siguruar vetëm 292 mandate, ose më pak se gjysma e asaj që është fituar nga Edi Rama.

PD-ja e Alibeajt ka fituar vetëm 124 mandate në parlamentet lokalë nga 1613 vende që janë në mbarë vendin. Sa i takon votës politike, ajo shkon masivisht për Partinë Socialiste. Numrin dy që mbante Edi Rama e kanë votuar 578 mijë shqiptarë, ndërsa më pak se gjysma e tyre kanë zgjedhur të vendosin kryqin pranë emrit të Ilir Metës në koalicionin “Bashkë Fitojmë”. 247 mijë vota ka marrë kjo aleancë

Rezultati është akoma më i dobët për logon zyrtare të PD-së. Pranë emrit të Alibeajt në rreshtin e 9-të të fletës së votimit, kanë vendosur shenjë vetëm 103 mijë zgjedhës. Kjo do të thotë se PD u votua 5 herë më pak se sa PS, ose Alibeaj u mbështet politikisht sa gjysma e Berishës.

MANDATET SIPAS PARTIVE

Subjekte                                                    Mandate

Partia Socialiste e Shqipërisë                        757

Bashkë Fitojmë                                                292

Partia Demokratike                                        124

Partia Socialdemokrate                                 115

Partia Agrare Ambientaliste                         52

Partia Republikane Shqiptare                     34

Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet         25

Total                                                              1613

 

 

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re