Ka nisur mbledhja e Grupit Parlamentar të PD të thirrur nga kryetari i komanduar Enkelejd Alibeaj.

 

Alibeaj tha se e ka për detyrim që të dëgjojë anëtarët e grupit të PD duke theksuar se do të diskutohen shumë çështje, përfshirë dhe negociatat për zgjedhjen e presidentit të ri.

 

“Për mbledhje të Grupit Parlamentar ka një rregullore që përcakton të drejta dhe detyrimet. Në rregulloren e miratuar në 2017 ka një nen që përcakton që mbledhja e Grupit Parlamentar përcaktohet nga kryetari i grupit. Pra është një detyrim që duhet të ushtrohet nga kryetari i Grupit parlamentar, pra duhet të respektohet dhe dëgjohet zërin e secilit deputet”, pohoi ai.

 

Alibeaj Nnuk i kurseu ironitë teksa u pyet për faktin se ai nuk njihet si kryetar nga grupi i Rithemelimit.

 

“Ça ishte ajo, komisioni? E ç’a pastaj? (E pyesin se nuk e njohin nga Rithemelimi) Nuk është kjo çështja kryesore. Ka shumë çështje axhenda parlamentare. Që nga e sotmja në fakt që duhet të ishte e para. Është fitorja e vogël e banorëve të Rinasit. Deputetes Ulliri dhe banorëve që iu ndodhëm afër që të bënin një fitore të vogël.”, tha ai.