Këtë të enjte është mbyllur përfundimisht numërimi i votave për partinë dhe kandidatët në Berat, ku forcë e parë është Partia Socialiste me 5 mandate dhe Partia Demokratike renditet e dyta me 2 mandate.

Sipas KQZ, për PS-në në këtë qark, është kandidati për deputet Blendi Klosi ai që ka marrë më shumë vota se kolegët e tij.

Ndërkohë që të dhënat tregojnë se më i votuari nga demokratët ishte Tomor Alizoti i cili ka marrë më shumë vota se përfaqësuesit e tij.

Deputetet e PS për Beratin

1 Hatixhe Konomi 5622 vota

2 Bardhyl Kollçaku 6370 vota

3 Fadil Nasufi 4375 vota

4 Nasip Naço 4667 vota

5 Blendi Klosi 12339 vota

Deputetet e PD për Beratin

Tomor Alizoti 5054 vota

Kasëm Mahmutaj 4267 vota.