Ish-Presidenti i SHBA Barak Obama tha se rezultatet e zgjedhjeve të fundit, në të cilat secili kandidat fitoi më shumë se 70 milion vota, tregojnë se kombi është “i ndarë hidhur”.

“Ajo që ata po thonë është se ne jemi akoma thellësisht të ndarë. Fuqia e asaj pikëpamjeje alternative të botës që paraqitet në media që këta votues po reflektojnë ka një peshë të madhe,” i tha ai CBS.

Ai tha se ishte shumë i shqetësuar për këtë dhe shtoi se ishte jashtëzakonisht e vështirë për demokracinë amerikane të funksiononte nëse “ne punojmë në grupe të ndryshme të fakteve”.

Presidenti i tanishëm i SHBA Donald Trump përsëriti se ai është fituesi i zgjedhjeve të fundit presidenciale.

“Unë fitova,” shkroi ai në Twitter.

Twitter iu përgjigj menjëherë njoftimit të tij, duke e shënjuar atë dhe duke shkruar se zyrtarët i kishin karakterizuar zgjedhjet ndryshe.

Zgjedhjet presidenciale në SHBA u mbajtën më 3 nëntor dhe, sipas parashikimeve, u fituan nga kandidati demokrat Joe Biden, i cili fitoi më shumë se 270 vota elektorale.

loading...