OBSH: Jo më certifikatë vaksinimi si kusht për udhëtime!

Kovid_putovanje_juni2021_arhiv.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Stafi i Krizave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) lëshoi ​​një rekomandim për 194 anëtarë që të mos kërkojnë konfirmimin e vaksinimit kundër COVID si kusht ekskluziv për udhëtimet ndërkombëtare dhe u bëri thirrje atyre që të pranojnë të gjitha vaksinat e koronavirusit të miratuara nga OBSH për përdorim urgjent.

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus, kryesoi seancën e nëntë të Shtabit të Krizave të mbajtur në Gjenevë katër ditë më parë dhe rekomandimet e organit u publikuan sot me një vonesë të konsiderueshme.

Në një deklaratë me shkrim nga Stafi i Krizave të OBSH-së thuhet se pandemia COVID-19 vazhdon të kërcënojë shëndetin e njerëzve në mbarë botën dhe se një gjendje e jashtëzakonshme është ende në skenë që kërkon një reagim të koordinuar ndërkombëtar.

Në rekomandimet e tij, Stafi i Krizave u kërkon autoriteteve të vendeve anëtare të OBSH-së që të mos kërkojnë certifikatën e vaksinimit kundër COVID për udhëtimet ndërkombëtare si kushti i vetëm. Rekomandime të tilla përmendin aksesin e kufizuar në vaksina dhe shpërndarjen e padrejtë të vaksinave.

Në janar, Stafi i Krizave të OBSH-së votoi gjithashtu për të rekomanduar që një pasaportë e detyrueshme e vaksinimit COVID të mos futet për udhëtimet ndërkombëtare.

Selia gjithashtu u bëri thirrje anëtarëve që të miratojnë të gjitha vaksinat anticovid për të cilat dikush ka lëshuar leje përdorimi në situata emergjente.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë