Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Organizata Botërore e Shëndetësisë ndryshoi të martën rekomandimet e saj për vaksinat kundër COVID-19, duke sugjeruar që kategoritë me rrezik të lartë të popullsisë duhet të marrin një dozë shtesë 12 muaj pas vaksinimit të fundit.

Agjencia e Shëndetit Publik të OKB-së i ka përcaktuar të moshuarit si një popullatë me rrezik të lartë, si dhe të rinjtë me faktorë të tjerë të rëndësishëm rreziku.

Për këtë grup, agjencia rekomandon një dozë shtesë të vaksinës gjashtë ose 12 muaj pas dozës së fundit, bazuar në faktorë të tillë si mosha dhe kushtet imunokompromentuese.

OBSH ka përcaktuar një grup që përfshin fëmijët dhe adoleshentët e shëndetshëm si një kategori “me prioritet të ulët” dhe u ka kërkuar vendeve të marrin parasysh faktorë të tillë si barra e sëmundjes përpara se të rekomandojnë vaksinimin e atij grupi.

Rekomandimet erdhën sepse vendet kanë qasje të ndryshme për popullsinë e tyre. Disa vende me të ardhura të larta, si Mbretëria e Bashkuar dhe Kanadaja, po ofrojnë tashmë barna me rrezik të lartë për COVID-19 që në fillim të kësaj pranvere, gjashtë muaj pas dozës së tyre të fundit.

OBSH tha se ishte një opsion për një nëngrup njerëzish në rrezik të veçantë, por rekomandimet e saj synonin si një udhëzues global për praktikat më të mira.

Agjencia tha se komiteti i saj i ekspertëve deklaroi gjithashtu se vaksinat shtesë për vaksinën përforcuese COVID-19 përtej serisë fillestare – dy doza dhe një përforcues – nuk rekomandohen më për njerëzit në “rrezik të ndërmjetëm”, ​​raportoi Reuters. /tesheshi.com/

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re